Over Allis

1972

Nadat Dhr. Kerstens eerst jaren werkzaam is geweest bij Drogisterij Scheeren te Roosendaal, een in die tijd nog een echte drogisterij waar men kruiden, verven, zalfjes e.d. zelf deed samenstellen, is de “liefde” voor dit vak ontstaan. De opleiding drogist is door Dhr. Kerstens met succes behaald in 1972. In die tijd bevatte de opleiding ook het samenstellen van zalfjes, poeders, kruidenmengsels etc.

Met veel pijn en moeite (geen geld), is in 1972 een drogisterij in Alphen aan de Rijn overgenomen. Deze is in enkele jaren uitgebouwd tot een winkel afgestemd op de eigen “hobby” met kruiden, homeopathie, het maken van zalfjes, crèmes, milks, lotions, zonnebrandmiddelen, shampoos, etc. onder de naam “Milke”.

1975

Een nieuwe start in hartje centrum van Roosendaal met Drogisterij Kruidenhuis “DE KORENBLOEM”, met hoofdzakelijk kruiden, thee, koffie, oud hollands suikerwerk en uiteindelijk ook eigen maak capsules, tabletten, huidverzorgingsproducten, etc.

1979

Het merk “Yin Yang” is geboren, welke we zijn gaan commercialiseren in Nederland, België en Luxemburg. Later kwamen de merken “Milly Little” en “Bellotte” erbij en de firmanaam werd YBM b.v. te Roosendaal (naar de drie merken vernoemd). Uiteindelijk is het merk / concept “HOMEOPATHEEK” ontwikkeld waar veel drogisten zich bij aansloten en daardoor de naam HOMEOPATHEEK op de winkel kregen.

1990

Door de enorme groei en het stijgende aantal werknemers is uiteindelijk besloten YBM b.v. te verkopen en alleen voor onze winkel “DE KORENBLOEM” nog te produceren. Door de aanhoudende vraag van collega drogisten e.d. is “L.P. ANTHEUNIS b.v.” van hobby naar weer een serieus bedrijf gegaan waar ook weer voor andere bedrijven productie is.

2022

De verhuizing van Zwaanhoefstraat 6 naar Zwaanhoefstraat 4a is in volle gang. Het grootste deel van onze werkzaamheden ligt bij het produceren van private label producten.